KEITÄ OLEMME


Kuopion adventtiseurakunta on perustettu vuonna 1931. Vuonna 2021 seurakuntamme täyttää 90 vuotta.

Seurakuntamme kuuluu Suomen Adventtikirkkoon ja on osa vuonna 1863 perustettua maailmanlaajuista Seitsemännen päivän adventistien kirkkoa.

Maailmanlaajuisen kirkkomme nimi "the Seventh-day Adventist Church" muodostuu kahdesta meille kirkkona tärkeästä uskonkohdasta. Sanalla "adventti" (lat. adventus, saapuminen) tarkoitetaan Kristuksen toista tulemusta, sanalla "seitsemäs päivä" viitataan raamatullisen viikon seitsemänteen päivään, sapattiin (hepr. šabbat, levon päivä).

Maailmanlaajuisella adventtikirkolla on lähes 90 000 seurakuntaa yli 200 valtiossa. Kastettuja jäseniä on yli 21 miljoonaa ja kirkko toimii lähes 900 eri kielellä. Suomessa adventtiseurakuntia on 59, joista 55 suomenkielistä ja 4 ruotsinkielistä paikallisseurakuntaa ja näiden lisäksi 6 suomenkielistä ja 3 ruotsinkielistä ryhmää. Suomen Adventtikirkolla on noin 4500 kastettua jäsentä.

Jeesus Kristus on pelastanut meidät elämään kokonaisvaltaista tasapainoista elämää Pyhässä Hengessä ja viemään ikuista evankeliumia maailmalle, siksi haluamme auttaa ihmisiä löytämään uuden merkityksen elämälleen ymmärtämällä ja hyväksymällä Jeesuksen sovitustyön antamat uudet mahdollisuudet elämäänsä ja sen laadun parantamiseen nyt ja tulevaisuudessa.